Witam! Na początku chciałbym napisać ze nie wiedziałem gdzie zamieścić tego typu temat i jeśli jest to zły dział to z góry sorka. A wiec : Czy jest możliwość monitorowania stron www odwiedzanych na ipodzie z poziomu komputera? Mam Windows 7 i liveboxa. Pozdrawiam.
To tamto pytanie dalej aktualne ale mam jeszcze jedno: co to jest cipher? Sprawdzalem na necie ale nic mi to nie mówi. Moze to własnie to moze monitorowac? Coś w stylu keyloggera?
HTML Cipher - darmowy program webmasterski firmy Dark Street Development, służący do zabezpieczenia zawartości źródła stron WWW. Technika zabezpieczania obejmuje: szyfrowanie użytego kodu HTML (także JavaScript i dowolnego innego kodu źródłowego) zabezpieczenie strony hasłem wyłączenie prawego klawisza myszki wyłączenie zaznaczania tekstu blokiem włączenie natychmiastowego wygasania strony zapobieżenie cache'owaniu strony przez przeglądarki wyłączenie Smart Tags (technika Microsoftu) wyłączenie paska narzędziowego ukazującego się po przesunięciu kursora nad obraz (Internet Explorer 6) Osoba bardzo dobrze znająca JavaScript ma szanse "zdekompilować" skrypty zabezpieczające stronę, ale jest to trudne i mało efektywne, więc ochrona jest dość skuteczna.