Iphone ogolnie

Iphone ogolnie

Postprzez Sewq » 5 lut 2011, o 17:40

Witam,

Jestem szczesliwym posiadaczem iphone'a od doslownie 2 dni. Przejalem go po tacie. Ktos mu go tam robil JB i cala reszte. Mam kilka pytan odnosnie tego wszystkiego, co dotyczy wgrywania aplikacji, gier motywow, tapet itp itd. Tak, wiem, ze to wszystko zostało juz mniej lub bardziej opisane na forum i szukalem i zagladalem w te tematy. Jednak nie wszystkie moje pytania znalazly odpowiedz. Przede wszystkim jak mam dowiedziec sie jaka dokladnie wersje iphona mam? Jaki soft. Widzialem Cydie jako aplikacje na iphonie, ale co potrzebuje na kompie aby wgrywac sciagniete z np. linkow z tego forum programow czy gier i jak to zrobic. W jaki sposób dograć kilka piosenek do iphonea, a nie wymieniac cala bibliotege za pomoca synchronizacji. Czy majac JB mam nie uaktualniac softa, a jesli to czym to grozi. Czy moge zalogowac sie na appstore kumpla i z powodzeniem pobrac sobie jego kupione aplikacje, majac JB ?

Nie wiedzialem w jakim dziale to umiescic, wiec daje do hyde. Bardzo cenilbym sobie pomoc przez gg lub jakims innym sposobem czasu rzeczywistego.

Pozdrawiam.

Sewq
Zielony

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Iphone ogolnie

Postprzez macio76 » 5 lut 2011, o 20:06

Wersję softu sprawdzasz w ustawieniach. Masz tam opcje "To urządzenie" i znajdują się tam wszystkie potrzebne informacje.

Zainteresuj się tym tematem:

Jeśli zaktualizujesz oprogramowanie to stracisz JB.

Z tego co wiem nie możesz zainstalować gier z AppStore kumpla.

PS. Następnym razem numeruj pytania, aby łatwiej było odpowiadać ;)

Urządzenie: Brak • OS: 5.0.1 • JailBreak: Nie •
macio76
Administrator

Postprzez iMichał » 5 lut 2011, o 20:48

możesz instalować gry z appstore kupla tylko musisz podajże zautoryzować sobie iTunsa na jego dane

iMichał
Administrator

Postprzez Sewq » 5 lut 2011, o 21:07

Faktycznie troche nieczytelne to moje nawrzucanie pytan : D C do samej cydii mam takowe cos na fonie, aplikacje byly juz za jej pooca wgrywane. Czy w takim przypadku nadal mam sie stosowac do linku ktory mi podales ? Dodac repozytorium itp?

Dziekuje za odpowiedzi : )

Sewq
Zielony

Postprzez iMichał » 5 lut 2011, o 21:09

Stosować się do linku możesz wtedy kiedy będziesz chciał wgrywać pirackie aplikacje, ktore sa w appstore.

iMichał
Administrator

Postprzez macio76 » 5 lut 2011, o 21:13

W takim wypadku nie :D

macio76
Administrator

Postprzez Sewq » 5 lut 2011, o 23:11

Dzieki Wam sliczne, na razie to wszystko, ale na bank sie niedlugo znow odezwe : D

Sewq
Zielony

Postprzez Sewq » 5 lut 2011, o 23:48

Jednak wrocilem szybciej niz myslalem.. Tak, moglbym edytowac poprzedni post, ale wtedy nikt by nie widzial, ze jakis nowy sie pojawil : P

Wiec do pytania:

Skoro mam JB, z tego co widze w itunes jest napisane - wersja programu 3. Zakladajac ze na tej wersji zostalo zrobione wszystko co moze byc - JB i nie wiem co tam jeszcze. Chce mi aktualizowac do wersji 4.2 . Jesli to zrobie, jakie to bedzie mialo konsekwencje. Czy wywali mi wszystkie programy co mam, czy jest mozliwosc nie wlaczenia sie fona czy cokolwiek w ten desen?

Tak, zdaje sobie sprawe z tego, ze JB trzeba bedzie zrobic na nowo.

I jeszcze przy okazji.. Jak ustawiam tapete, ustawia sie ona tylko na ekranie, gdy telefon jest zablokowany. jest mozliwosc ustawienia tapety tam gdzie sa ikonki? Aktualnie jest czarne tlo..

Sewq
Zielony

Postprzez iMichał » 6 lut 2011, o 10:49

To zalezy jakiego masz iphona. Tapeta pod ikonkami mozliwa jest od modelu 3gs w gore. W 3g tez sie da to zrobic ale trzeba cos doinstalowac. Jak masz soft 3.1.3 to ja bym nie aktualizowal. Jak juz bardzo chcesz to zrobic to licz sie z tym ze bedziesz mial czysty soft i wszystko co bylo instalowane z cydii sie usunie. Moim zdaniem soft 3.1.3 jest najstabilniejszy jakie mialem zainstalowane :)

iMichał
Administrator

Postprzez Sewq » 8 lut 2011, o 17:04

Dzieki za odpowiedz i Oferuje kolejna porcje pytan : D
Jest ktos w stanei mi lopatologicznie wytlumaczyc krok po kroku jak skonfigurowac iphone 3G pod wzgledem mmsow i internetu w play ? Niestety na stronie nie maja automatycznych konfiguracji dla iphonea.

Pozdrawiam.

Sewq
Zielony

Postprzez macio76 » 8 lut 2011, o 17:54

Proszę bardzo:

Internet:
1) Wchodzimy w iPhone w Ustawienia > Ogólne > Wyzeruj > Wyzeruj ustawienia sieciowe. iPhone się zrestartuje.
2) Następnie przez iPhone za pomocą Wi-Fi wchodzimy na stronę “help.benm.at”.
3) Przesuwamy stronę ku dołowi aż do momentu ujrzenia napisu: “Mobileconfigs” przy którym klikamy “Create”.
4) W pole “APN” przy “Mobile Internet” wpisujemy słowo: “Internet”. I TO WSZYSTKO.
5) Na dole strony klikamy “Generate”, a na następnej stronie “Instaluj”
6) Potem potwierdzamy autentyczność profilu, klikając “zastąp”
7) Pojawi się komunikat “Instaluje profil”, a po chwili “Profil zainstalowany”. Po czym klikamy “Gotowe”.
Restart telefonu i internet już śmiga. Jeśli chcemy skonfigurować jeszcze MMS’y nie musimy restartować.

Po konfiguracji Internetu, przechodzimy do konfiguracji MMS’ow:
1) Wchodzimy w Ustawienia > Ogólne > Sieć > Dane przez sieć komórkową
2) NIE RUSZAMY pola “Dane komórkowe” !! W MMS wpisujemy:
APN: “mms”
MMSC: “10.10.28.164/mms/wapenc”
Proxy MMS: “10.10.25.5:8080″
Reszta pól zostaje pusta!!
3) Obowiązkowy restart telefonu!

macio76
Administrator